Overnachten

De Hofstee

Welkom in De Hofstee! In de voormalige koeienstal hebben we een gastenverblijf gerealiseerd met uitzicht op het voedselbos in aanleg. Je kunt hier zowel zomers als ’s winters heerlijk zitten met zicht op groen, omringd door vogelgeluiden. Je kunt hier comfortabel verblijven met twee personen (plus kinderen). Een extra matras, kinderbedje of -stoel kan eventueel bijgeplaatst worden. De sanitaire voorzieningen tref je buitenom, met douche, toilet en wastafel. De gezamenlijke kampvuurplaats staat tot je beschikking. Kruiden en (wild)oogst uit de moestuin of het weiland kun je in overleg met ons gebruiken. Als we de tijd hebben, kunnen we je laten zien welke wilde kruiden allemaal eetbaar zijn. Voor kinderen zijn er trampolines en vaak vermaken ze zich uren met struinen door het weiland.

De naam “Hofstee” heeft een dubbele lading: het betekent ‘zelfvoorzienende boerderij’ en vertegenwoordigt daarmee ons streven om meer zelfvoorzienend te leven. Het is ook de achternaam van de vorige bewoner van wie wij de boerderij overnamen. Daarom vonden we deze naam bijzonder goed passen.

Weiland wordt voedselbos

Achter ons erf is het weiland van ruim een hectare waar we bezig zijn om een therapeutisch voedselbos in romantische stijl te realiseren. Een heerlijke plek waar rust heerst en je steeds meer verschillende planten, vogels en andere dieren kunt treffen. We geven graag een rondleiding! We hebben een kampvuurplaats aangelegd met uitzicht op de zonsondergang. ’s Nachts kun je hier de sterren nog zien. Voor kinderen zijn er trampolines en vaak vermaken ze zich uren met struinen door het veld.

Natuur en omgeving

In de buurt kun je heerlijk wandelen, fietsen en watersporten. Bij schemering tref je soms reeën, maar ook dassen, vossen, hazen en vele vogelsoorten. Dichtbij zijn o.a. het Paterswoldsemeer en Zuidlaardermeer, maar ook de bruisende binnenstad van Groningen met de nodige culturele voorzieningen, zoals het Forum of het Groninger Museum. Natuurgebied de Onlanden is op de fiets bereikbaar, waar Natuurmonumenten een boerderij heeft met theetuin en een uitkijktoren. Ook mooi zijn de oude landgoederen zoals De Braak en Lemferdinge, of – ietsje verder – de bossen rondom Norg, Glimmen en Roden. In het dorp Eelde (1km) zijn voldoende winkels aanwezig voor alle basisbehoeftes. De dichtstbijzijnde bushalte is ongeveer 1km, vanaf daar kun je naar zowel Groningen als Assen reizen.

Scroll naar boven